Biskvit:
- 6 jaja
- 20 dag šećera
- 20 dag brašna
- 1 prašak za pecivo
- 10 dag mljevenih oraha
- 10 žlica hladne vode
Žutanjke, šećer i vodu pjenasto umutiti te dodat brašno, orahe i na kraju čvrst snijeg od bjeljanjaka sa praškom za pecivo(snijeg ne mješati mikserom nego ga polagano dodavati sa drvenom kuhačom).Peći u obloženom limu dok se biskvit ne odvoji lagano od stijenke kalupa na 180 stupnjeva.
Izvaditi iz kalupa ,ohladiti te prerezati da dobijete 2 kore.(Za moju pravokutnu tortu sam rezala biskvit a tri kore)Biskvit malko natopiti sa mješavinom kakao napitka i ruma.
Krema
- 4 jaja
- 15 dag šećera
- 4-5 rebara čokolade za kuhanje
- 2-3 žlice oštrog brašna
- 15 dag šećera u prahu
- 15 dag margarina
- malo ruma
Jaja i šećer pjenasto umutiti,dodat rastopljenu čokoladu,oštro brašno i rum.Zajdeno kuhati na laganoj vatri desetak minuta dok se ne zgusne.U ohlađenu kremu dodt pjenasto izrađen margarin sa šećerom u prahu.
Primjedbe
Objavi komentar