Rum punč


Sastojci
Biskvit
  • 8 jaja
  • 150 g šećera
  • 80 g brašna
  • 80 g škrobnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • malo soli

Nadjev
  • 200 g šećera
  • 3,5 dl indijskoga ili kineskog čaja
  • 3 dl ruma
  • 1 limun
  • 1 naranča
  • 60 g čokolade
  • 100 g džema od marelica
Glazura
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 žčlica limunova soka
  • 1 bjelance
  • 2 žlice malinova soka
Priprema
Odvojite žumanca od bjelanaca, pa žumanca pjenasto izmiješajte sa šećerom i malo soli. Zatim dodajte brašno, škrobno brašno, prašak za pecivo i čvrst snijeg od bjelanaca. Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 24 cm i pecite na 180 °C 45-40 min. Pečeni biskvit ohladite i ostavite da odstoji jedan dan. Nakon toga prerežite ga na tri lista. Arednji list narežite na kocke i razdijelite na tri dijela. Punč skuhajte tako da jaki čaj zašećerite, dodate mu rum, sok i koru od limuna i naranče te ga razdijelite u tri posude i ohladite. Jedan dio ostavite u boji punča, drugom dijelu dodajte omekšanu čokoladu, a trećem dodajt emalinov sirup. Biskvitne kocke namoćite s različitim punčem, pa s njima nadjenite donji dio biskvita slažući naizmjence sve tri boje biskvita te prekrijte drugom polovicom biskvita. Tortu pritisnite nekim težim predmetom i ostavite da odstoji barem 2 saa. Prelijte bijelom glazurom kojoj ste dodali 2 žlice malinova sirupa. Za glazuru šećer i bjelance miješajte dok glazura ne postane glatka, oko 10 min, dodajte limunov sok, malinov sirup i prleijte tortu.

Primjedbe