Sastojci
Biskvit
- 8 jaja
- 150 g šećera
- 80 g brašna
- 80 g škrobnog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- malo soli
Nadjev
- 200 g šećera
- 3,5 dl indijskoga ili kineskog čaja
- 3 dl ruma
- 1 limun
- 1 naranča
- 60 g čokolade
- 100 g džema od marelica
Glazura
- 200 g šećera u prahu
- 1 žčlica limunova soka
- 1 bjelance
- 2 žlice malinova soka
Priprema
Odvojite žumanca od bjelanaca, pa žumanca pjenasto izmiješajte sa šećerom i malo soli. Zatim dodajte brašno, škrobno brašno, prašak za pecivo i čvrst snijeg od bjelanaca. Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 24 cm i pecite na 180 °C 45-40 min. Pečeni biskvit ohladite i ostavite da odstoji jedan dan. Nakon toga prerežite ga na tri lista. Arednji list narežite na kocke i razdijelite na tri dijela. Punč skuhajte tako da jaki čaj zašećerite, dodate mu rum, sok i koru od limuna i naranče te ga razdijelite u tri posude i ohladite. Jedan dio ostavite u boji punča, drugom dijelu dodajte omekšanu čokoladu, a trećem dodajt emalinov sirup. Biskvitne kocke namoćite s različitim punčem, pa s njima nadjenite donji dio biskvita slažući naizmjence sve tri boje biskvita te prekrijte drugom polovicom biskvita. Tortu pritisnite nekim težim predmetom i ostavite da odstoji barem 2 saa. Prelijte bijelom glazurom kojoj ste dodali 2 žlice malinova sirupa. Za glazuru šećer i bjelance miješajte dok glazura ne postane glatka, oko 10 min, dodajte limunov sok, malinov sirup i prleijte tortu.
Primjedbe
Objavi komentar