Za podlogu:
150 - 200 g pšeničnih pahuljica sa medom ili rižinih pahuljica
200 g bijele čokolade
150 - 200 g pšeničnih pahuljica sa medom ili rižinih pahuljica
200 g bijele čokolade
Za kremu:
500 g kremsira ( ili abc sir )
300 g kiselog vrhnja za svježi sir
100 g bijele čokolade ( otopiti )
150 g šećera u prahu ili po želji
1 vanilin šećer
300 ml vrhnja za šlag
1 pak. želatine ( pripremi po uputi na pakiranju )
500 g kremsira ( ili abc sir )
300 g kiselog vrhnja za svježi sir
100 g bijele čokolade ( otopiti )
150 g šećera u prahu ili po želji
1 vanilin šećer
300 ml vrhnja za šlag
1 pak. želatine ( pripremi po uputi na pakiranju )
Za dekoraciju:
4 Kinder Country čokoladice
Malo pšeničnih pahuljica sa medom ili po želji
4 Kinder Country čokoladice
Malo pšeničnih pahuljica sa medom ili po želji
Priprema:
1.Za podlogu prvo izlomiti čokoladu i otopiti na pari. Zatim u jednoj posudi otopljenu čokoladu i žitarice dobro pomiješati.
2.Kalup za torte obložiti papirom za pečenje i staviti obruč. U to staviti čokoladnu masu i sa žlicom poravnati i čvrsto stisnuti prema dnu.
3.Dok to malo odstoji može se pripremiti krema. Za kremu najprije staviti želatinu da nabubri. Zatim napraviti čvrsti šlag i to mikserom pomiješati sa ostalim sastojcima u ujednačenu smjesu. Na kraju u smjesu dodati otopljenu želatinu i još kratko miksati.
4.Bijelu kremu sipati u kalup i poravnati. Ostaviti 2 sata da se hladi.
5.Oprezno skinuti obruč. Ako treba oštrim nožem malo pripomoči/rezati da se torta lakše da odvojiti od obruča. Ukrasiti po želji.
2.Kalup za torte obložiti papirom za pečenje i staviti obruč. U to staviti čokoladnu masu i sa žlicom poravnati i čvrsto stisnuti prema dnu.
3.Dok to malo odstoji može se pripremiti krema. Za kremu najprije staviti želatinu da nabubri. Zatim napraviti čvrsti šlag i to mikserom pomiješati sa ostalim sastojcima u ujednačenu smjesu. Na kraju u smjesu dodati otopljenu želatinu i još kratko miksati.
4.Bijelu kremu sipati u kalup i poravnati. Ostaviti 2 sata da se hladi.
5.Oprezno skinuti obruč. Ako treba oštrim nožem malo pripomoči/rezati da se torta lakše da odvojiti od obruča. Ukrasiti po želji.
Savjet: Podloga se dosta stvrdne pri hladjenju i to zbog čokolade. Zato bi bilo dobro nekoliko minuta prije posluživanja izvaditi tortu iz hladnjaka, da čokolada malo omekša pa da se može lakše rezati. Inače podloga mora biti hrskava.
Primjedbe
Objavi komentar