Kinder Country torta


Za podlogu:
150 - 200 g pšeničnih pahuljica sa medom ili rižinih pahuljica
200 g bijele čokolade
Za kremu:
500 g kremsira ( ili abc sir )
300 g kiselog vrhnja za svježi sir
100 g bijele čokolade ( otopiti )
150 g šećera u prahu ili po želji
1 vanilin šećer
300 ml vrhnja za šlag
1 pak. želatine ( pripremi po uputi na pakiranju )
Za dekoraciju:
4 Kinder Country čokoladice
Malo pšeničnih pahuljica sa medom ili po želji
Priprema:
1.Za podlogu prvo izlomiti čokoladu i otopiti na pari. Zatim u jednoj posudi otopljenu čokoladu i žitarice dobro pomiješati.
2.Kalup za torte obložiti papirom za pečenje i staviti obruč. U to staviti čokoladnu masu i sa žlicom poravnati i čvrsto stisnuti prema dnu.
3.Dok to malo odstoji može se pripremiti krema. Za kremu najprije staviti želatinu da nabubri. Zatim napraviti čvrsti šlag i to mikserom pomiješati sa ostalim sastojcima u ujednačenu smjesu. Na kraju u smjesu dodati otopljenu želatinu i još kratko miksati.
4.Bijelu kremu sipati u kalup i poravnati. Ostaviti 2 sata da se hladi.
5.Oprezno skinuti obruč. Ako treba oštrim nožem malo pripomoči/rezati da se torta lakše da odvojiti od obruča. Ukrasiti po želji.
Savjet: Podloga se dosta stvrdne pri hladjenju i to zbog čokolade. Zato bi bilo dobro nekoliko minuta prije posluživanja izvaditi tortu iz hladnjaka, da čokolada malo omekša pa da se može lakše rezati. Inače podloga mora biti hrskava.

Primjedbe