POTREBNO:
- 500 g šampinjona
- 1 mali luk
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 200 ml vode
- 2 žlice oštrog brašna
- sol, papr, eventualno žličica vegete
- 50 ml bijelog vina (opcionalno)
- 400 g tjestenine
PRIPREMA:
- Šampinjone očitstiti od nečistoće i narezati ih na četvrtine.
- Za tjesteninu zagrijatu vodu, pa kada zavri posliti i ubaciti u ključalu vodu tjesteninu.Kuhati do željene tvrdoće/mekoće 😉
- Na malo ulja pržiti sitno sjeckan luk par minuta. Dodati tada šampnjone, promiješati i pirjati 5 minuta. Gljive će tada pustiti dosta tekućine. Povremeno promiješajte i pustite da tekućina ispari. Tada dodati vino, začiniti po ukusu pa pirjati daljnjih 10 minuta. Dodati tada vodu, pustiti da provri još jednom pa odmah zatim umiješati vrhnje za kuhanje u kojem ste razmutili brašno. Pustiti da se sve skupa lijepo poveže i kratko prokuha.
- Na kraju možete posipati sjeckanim peršinovim listom ili vlascem.
- Poslužiti uz kuhanu tjesteninu.
- Uživajte :)
Primjedbe
Objavi komentar