Slana pita

Za  tijesto:

225 g brašna
100 g maslaca
2 žumanjka
1 žlica hladne vode

Za nadjev:

1 mali luk
250 g slanine
maslinovo ulje
3 jaja
100 ml vrhnja
sol i papar

Priprema:

Brašno i maslac dobro umijesite rukama dok ne dobijete smjesu koja je slična krušnim mrvicama. Dodajte zatim žumanjke i vodu te brzo umijesite tijesto. Zamotajte ga u aluminijsku foliju i pustite da odmori u hladnjaku oko dva sata. Za nadjev na malo maslinova ulja prepržite sitno nasjeckani luk. Pustite da da postane proziran te mu dodajte na trakice izrezanu slaninu. U posebnoj posudi pomiješajte jaja, vrhnje sol i papar te dodajte slaninu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tijesto razvaljajte na oko pola centimetra debljine i njime obložite kalup za quiche. Nadjev izlijte na tijesto i pecite oko 50 minuta.

Primjedbe