Potrebno:
Za biskvit:
- 8 bjelanjaka
- 8 žlica šećera
- 30 dag mljevenih lješnjaka
- 1/2 praška za pecivo
Za žutu kremu:
- 8 žumanjaka
- 15 dag šećera
- 50g bijele čokolade
- 15 dag margarina
Za bijelu kremu:
- 300 ml vrhnja za šlag
- kremfiks
- 6 jaffa keksa
I još: 10 dag čokolade za kuhanje, 5 dag margarina, 15 dag zamrznutog šumskog voća (ili svježeg voća po želji)
PRIPREMA:
Biskvit:
- Miksati bjelanjke dok ne postanu čvrsti pa tada postepeno dodavati šećer i na kraju lješnjake i prašak za pecivo.
- Izliti u kalup za torte promjera 26 cm koji ste prije toga obložili papirom za pečenje a stranice namastili i pobrašnili pa peći oko 30 min na 180°C.
- Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa, odstraniti papir za pečenje pa kad se ohadi do kraja prerezati ga po pola kako biste dobili dvije kore.
Krema:
- Miksati žumanjca i šećer dok ne postanu pjenasta. Kuhati na tihoj vatri neprestano miješajući 10 minuta. Pred kraj dodati čokoladu. Ohladiti i u ohlađeno dodati izrađen margarin.
- Za bijelu kremu izmiksati čvrsti šlag pa u njega umiješati sitno sjeckane jaffa kekse.
IZRADA:
- Čokoladu za kuhanje otopiti sa margarinom.
- Položiti prvi do biskvita na pladanj pa ga premazati otopljenom čokoladom. Po tome odmah rasporediti voće, lagano ga pritisnuti prstima i staviti na hladno kako bi se sve skupa stisnulo.
- Preko voća staviti prvo žutu kremu a preko nje bijelu s jaffa keksom.
- Zatim ide druga kora biskvita pa ostatak bijele kreme s jaffom.
- Cijelu tortu premazati sa još jednom vrećicom umućenog šlaga i ukrasiti po želji.
Primjedbe
Objavi komentar