Rođendanska torta


Potrebno:

Za biskvit:
  • 8 bjelanjaka
  • 8 žlica šećera
  • 30 dag mljevenih lješnjaka
  • 1/2 praška za pecivo
Za žutu kremu:
  • 8 žumanjaka
  • 15 dag šećera
  • 50g bijele čokolade
  • 15 dag margarina
Za bijelu kremu:
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • kremfiks
  • 6 jaffa keksa
I još: 10 dag čokolade za kuhanje, 5 dag margarina, 15 dag zamrznutog šumskog voća (ili svježeg voća po želji)
PRIPREMA:
Biskvit:
  1. Miksati bjelanjke dok ne postanu čvrsti pa tada postepeno dodavati šećer i na kraju lješnjake i prašak za pecivo.
  2. Izliti u kalup za torte promjera 26 cm koji ste prije toga obložili papirom za pečenje a stranice namastili i pobrašnili pa peći oko 30 min na 180°C.
  3. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa, odstraniti papir za pečenje pa kad se ohadi do kraja prerezati ga po pola kako biste dobili dvije kore.
Krema:
  1. Miksati žumanjca i šećer dok ne postanu pjenasta. Kuhati na tihoj vatri neprestano miješajući 10 minuta. Pred kraj dodati čokoladu. Ohladiti i u ohlađeno dodati izrađen margarin.
  2. Za bijelu kremu izmiksati čvrsti šlag pa u njega umiješati sitno sjeckane jaffa kekse.
IZRADA:
  1. Čokoladu za kuhanje otopiti sa margarinom.
  2. Položiti prvi do biskvita na pladanj pa ga premazati otopljenom čokoladom. Po tome odmah rasporediti voće, lagano ga pritisnuti prstima i staviti na hladno kako bi se sve skupa stisnulo.
  3. Preko voća staviti prvo žutu kremu a preko nje bijelu s jaffa keksom.
  4. Zatim ide druga kora biskvita pa ostatak bijele kreme s jaffom.
  5. Cijelu tortu premazati sa još jednom vrećicom umućenog šlaga i ukrasiti po želji.

Primjedbe