Sastojci
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 2 kečap
- 3 200g šunke
- 4 200g kačkavalja
- 5 origano
- 6 maslinke bez koštica
- 7 žumance
- 8 krupna so, susam
Priprema
1.
Table lisnatog testa držati oko dva časa na sobnoj temperaturi da se odledi.
Razvući testo oklagijom na što veći (tanko) pravougaonik i premazati ga kečapom.
2.
Preko premaza od kečapa, staviti listiće šunke i posuti ih origanom.
3.
Sledeći sloj su listići kačkavalja.
4.
Preko kačkavalja poređati iseckane masline.
5.
Celo testo urolati i kraj testa koji se premaže žumencetom dobro prilepiti.
6.
Iseći rolat na delove koji su dužine oko 2,5 cm. Okrenuti isečene delove koji izgledaju kao pužići i poređati na pleh na kom je predhodno stavljen papir za pečenje.
7.
Svaki pužić posebno premazati žumancetom i posuti krupnom solju i susamom. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok pužići ne porumene.
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar