Oslić s prelivom


Potrebno je:

  • 1 kg oslića
  • po potrebi kukuruzno brašno
  • malo karija
  • po ukusu soli
  • po potrebi ulja
Preliv:
  • 2 čena belog luka
  • malo svežeg peršuna
  • po ukusu soli
  • oko 100 ml sirćeta
  • malo vode
Priprema:
  1. Oslić očistiti, oprati i iseći na komade, Svaki komad lepo utrljati sa solju. U jednom tanjiru pomešati kukuruzno brašno sa malo karija.
  2. Zagrejati ulje i tiganju.
  3. Svaki komad ribe uvaljati u brašno i spuštati u vrelo ulje, pržiti sa obe strane da se dobije lepa zlatno-žuta boja.
  4. Prženu ribu vaditi na kuhinjski ubrus da ubiju višak masnoće pa servirati uz preliv i limun.
  5. Za preliv izgnječiti beli luk, peršun sitno saseckati. Dodat sirće, razblažiti sa malo vode, dodati so i sve promešati.

Primjedbe