Potrebno je:
- 1 kg oslića
- po potrebi kukuruzno brašno
- malo karija
- po ukusu soli
- po potrebi ulja
Preliv:
- 2 čena belog luka
- malo svežeg peršuna
- po ukusu soli
- oko 100 ml sirćeta
- malo vode
Priprema:
- Oslić očistiti, oprati i iseći na komade, Svaki komad lepo utrljati sa solju. U jednom tanjiru pomešati kukuruzno brašno sa malo karija.
- Zagrejati ulje i tiganju.
- Svaki komad ribe uvaljati u brašno i spuštati u vrelo ulje, pržiti sa obe strane da se dobije lepa zlatno-žuta boja.
- Prženu ribu vaditi na kuhinjski ubrus da ubiju višak masnoće pa servirati uz preliv i limun.
- Za preliv izgnječiti beli luk, peršun sitno saseckati. Dodat sirće, razblažiti sa malo vode, dodati so i sve promešati.
Primjedbe
Objavi komentar