Kremasti brownie & cheesecake

Sastojci:


  •  200 g maslaca, rastopljenog 
  • 2 1/4 šalice šećera
  •  4 jaja
  •  1 žličica ekstrakta vanilije
  •  1 1/4 šalice kakao praha
  •  prstohvat soli
  •  1 žličica praška za pecivo
  •  1 1/2 šalica glatkog brašna
  • 100 g čokoladnih kapljica


 Za kremu od sira: 


  • 200 g krem sira
  •  1/3 šalice kiselog vrhnja
  •  1/2 šalice šećera
  •  1/2 žličice vanilije 
  • 1 jaje


 Priprema:


  1.  Obložiti lim za pečenje papirom za pečenje (lim veličine 20 x 30 cm) 
  2. Rastopljeni maslac pomiješati sa šećerom pa dodati prašak za pecivo, vaniliju, kakao, sol, jaja i brašno i sve dobro izmiješati pjenjačom; umiješati kapljice i sve izliti u pripremljen lim za pečenje 
  3. U drugoj posudi pomiješati sir, vrhnje, šećer, vaniliju i jaje i dobro izmiješati sve te preliti preko smeđeg dijela (ne mora prekriti cijeli kolač) - po želji, dodajte par malina čime ćete dobiti još mirisniju slasticu
  4.  Peći u zagrijanoj pećnici (na 200 stupnjeva) 15 minuta pa izvaditi kolač i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi; nakon što se sasvim ohladio, čuvajte ga u hladnjaku jer će tako imati još bolji i sočniji okus te će zadržati vlažnost.

Primjedbe