Sastojci:
Za kremu od sira:
Priprema:
- 200 g maslaca, rastopljenog
- 2 1/4 šalice šećera
- 4 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 1/4 šalice kakao praha
- prstohvat soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 1/2 šalica glatkog brašna
- 100 g čokoladnih kapljica
Za kremu od sira:
- 200 g krem sira
- 1/3 šalice kiselog vrhnja
- 1/2 šalice šećera
- 1/2 žličice vanilije
- 1 jaje
Priprema:
- Obložiti lim za pečenje papirom za pečenje (lim veličine 20 x 30 cm)
- Rastopljeni maslac pomiješati sa šećerom pa dodati prašak za pecivo, vaniliju, kakao, sol, jaja i brašno i sve dobro izmiješati pjenjačom; umiješati kapljice i sve izliti u pripremljen lim za pečenje
- U drugoj posudi pomiješati sir, vrhnje, šećer, vaniliju i jaje i dobro izmiješati sve te preliti preko smeđeg dijela (ne mora prekriti cijeli kolač) - po želji, dodajte par malina čime ćete dobiti još mirisniju slasticu
- Peći u zagrijanoj pećnici (na 200 stupnjeva) 15 minuta pa izvaditi kolač i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi; nakon što se sasvim ohladio, čuvajte ga u hladnjaku jer će tako imati još bolji i sočniji okus te će zadržati vlažnost.
Primjedbe
Objavi komentar