Kokice od piletine


Sastojci:


  • Pileći batak sa zabatkom 540 g
  • Jogurt 200 g
  • Kukuruzno brašno 200 ml
  • Pšenično brašno 200 ml
  • Crvena paprika, češnjak u granulama, kajenski papar, sol po želji
  • Ulje za prženje

Priprema:

Otkoštite meso pilećih bataka i zabataka. Uklonite kožu, očistite meso od žilica i nasjeckajte ga na manje komade, veličine zalogaja.

Meso posolite i popaprite pa ga stavite u posudu zajedno s jednim jogurtom. Posudu prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se marinira barem 2 sata.

U dubljoj plastičnoj posudi pomiješajte šalicu (200 ml) pšeničnog brašna, isto toliko kukuruznog brašna i začine po želji. Ja sam koristio luk u prahu, ljutu crvenu papriku, kajenski papar i sol. Pomiješajte sve začine pa u njih uvaljajte par komada piletine koje ste prethodno izvadili iz jogurta.

Poklopite plastičnu posudu pa je dobro protresite kako bi se piletina sa svih strana obložila smjesom za paniranje. Piletinu stavite pržiti par minuta u duboko ulje na srednje jakoj vatri, dok ne poprime zlatnosmeđu boju.

Odložite ih na papirnate ubruse da upiju višak masnoće. Pileće “kokice” poslužite tople, uz omiljene umake.

Primjedbe