Sastojci
SASTOJCI:
- šalica 250m
- 1 šalica datulja (namoćenih u vodi minimum 2 sata, može i noć)
- 1/3 šalice sezama
- 1/2 šalice badema, nasjeckanih ili u lističima ili u pritićima
- 2 šalice zobenih pahuljica
- 1 šalica grubo mljevenih oraha
- 1/2 šalice kokosovog brašna
- 1/2 šalice sirovog tamnog kakaa
- 1/3 šalice bundevinih sjemenki
- 1/4 šalice meda ili agavinog ili rižinog slada
- 50g otopljene tamne čokolade
- 1/2 žličice vanilije u prahu
- prstohvat cimeta (ako volite stavite više)
- prstohvat soli
Priprema
1.
Tostirajte sezam i bademe. Namoćene datulje izblendajte u pastu, ako ne ide dodajte do 2 žlice vode u kojoj su se namakale.
Pomiješajte zobene pahuljice, grubo mljevene orahe, kakao, sezam i badem, dodajte i sjemenke bundeve te sol, vaniliju i cimet. Dobro izmiješajte te u to dodajte lagano zagrijani med ili drugi tekući zaslađivač, pastu od datulja i otopljenu i prohlađenu tamnu čokoladu.
Smjesu stavite na papir za pečenje i rastanjite na oko 1 - 1,5 cm debljine. Stavite u frižider na hlađenje na 3-4 sata, a najbolje kroz noć.
Režite na pločice. Svaku pločicu koju ne pojedete zamotajte odvojeno u papir za pečenje ili prianjajuću foliju i ako držite u frižideru mogu vam trajati i mjesec dana.. :)
Primjedbe
Objavi komentar