Čips od trajne salame


Sastojci

Zimska salama ili druga trajna salama po ukusu

Priprema:
Zimsku salamu, ili bilo koju drugu trajnu salamu koju imate i volite, narežite na mesoreznicu na debljinu od oko 2 mm. Ako kod kuće nemate mesoreznicu, zatražite u dućanu da vam narežu salamu da tu debljinu.
Protvan za pečenje obložite papirom za pečenje i poredajte šnite zimske salame jednu do druge. Pecite salamu oko 7 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 190°C.
Dužina pečenja čipsa ovisi o debljini na koju je narezana salama, ali i stupnju zapečenosti i hrskavosti koju želite dobiti. Kad je čips pečen, izvadite ga na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće sa čipsa.
Čips od zimske kobasice poslužite uz umak po želji. Možete ga poslužiti s umakom od vrhnja i senfa, a napraviti ga možete tako da pomiješate 3 žlice kiselog vrhnja, 2 žlice majoneze i žlicu senfa sa zrncima gorušice.

Primjedbe