Sastojci
Za podlogu:
- 210 g integralnog keksa sa ovsenim pahuljicama
- 70 g otopljenog putera
- 120 g kikiriki putera
- Za čokoladni sloj:
- 200 g kvalitetne čokolade
- 60 g kikiriki putera
Priprema
- Otopite puter i ostavite sa strane.U secku sameljite keks. Ja sam koristila wellness sa ovsenim pahuljicama. Dodajte otopljen puter kao i kikiriki puter, i sve dobro izmešajte.
- Uzmite manji pleh. Može 25×15 cm. Obložite ga pek papirom i izručite smesu za podlogu. Kašikom je utisnite i poravnajte.
- Uzmite dva manja lonca, u jedan sipajte vode a na njega stavite manji lonac i uključite šporet da proključa. Ubacite u taj manji lonac čokoladu izlomljenu na kocke i polovinu kikiriki putera (30 g) i otopite na pari. Mešajte dok se sve ne otopi i lepo sjedini. Preostali kikiriki puter takođe ubacite u drugu manju šerpicu i zagrejte ga da omekša.
- Premažite podlogu od keksa sa čokoladnim slojem, poravnajte, i odmah potom kašikom sipajte nasumično otopljeni kikiriki puter na par mesta. Uzmite nož i jednostavno prošarajte kako vam se sviđa.
- Stavite u frižider na minimum 2 sata da se dobro ohladi i stegne.Izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi 15-ak minuta, samo izvadite sve zajedno uz pomoć papira, pa secite na kocke.
Primjedbe
Objavi komentar