Chocolate Peanut Butter Bars



Sastojci

Za podlogu:


  • 210 g integralnog keksa sa ovsenim pahuljicama
  • 70 g otopljenog putera
  • 120 g kikiriki putera
  • Za čokoladni sloj:
  • 200 g kvalitetne čokolade
  • 60 g kikiriki putera

Priprema

  1. Otopite puter i ostavite sa strane.
    U secku sameljite keks. Ja sam koristila wellness sa ovsenim pahuljicama.  Dodajte otopljen puter kao i kikiriki puter, i sve dobro izmešajte.
  2. Uzmite manji pleh. Može 25×15 cm.  Obložite ga pek papirom i izručite smesu za podlogu. Kašikom je utisnite i poravnajte.

  3. Uzmite dva manja lonca, u jedan sipajte vode a na njega stavite manji lonac i uključite šporet da proključa. Ubacite u taj manji lonac čokoladu izlomljenu na kocke i polovinu kikiriki putera (30 g) i otopite na pari. Mešajte dok se sve ne otopi i lepo sjedini. Preostali kikiriki puter takođe ubacite u drugu manju šerpicu i zagrejte ga da omekša.

  4. Premažite podlogu od keksa sa čokoladnim slojem, poravnajte, i odmah potom kašikom sipajte nasumično otopljeni kikiriki puter na par mesta. Uzmite nož i jednostavno prošarajte kako vam se sviđa.

  5.  Stavite u frižider na minimum 2 sata da se dobro ohladi i stegne.
    Izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi 15-ak minuta, samo izvadite sve zajedno uz pomoć papira, pa secite na kocke. 

Primjedbe