Iako vrijeme ovih dana ne pokazuje baš neko ljetno lice, ljetnog povrća je pun vrt pa u nedostatku ideje što skuhati najbolje je uputiti se baš u vrt i ideja će doći sama po sebi. Naravno, ako si to možete priuštiti. A ako ne, dobra je opcija također opelješiti baku, mamu ili svekrvu za kakvo ukusno svježe povrće ili u krajnjem slučaju kupiti. Ehh što se može…ručak se skuhati mora. Ovakav jednostavan umak za tjesteninu je odlično rješenje za ručak na brzinu. Sve namirnice zahtjevaju vrlo kratko vrijeme termičke obrade pa tako u malo vremena možete zgotoviti doista zdrav i ukusan obrok. Ovo je u biti neka vrst poznatog francuskog specijaliteta Ratatouille samo što sam u ovom receptu patliđane zamijenila tikvicama i ispalo je stvarno super – pravi brzi ljetni ručak.
___________________________________________________________________________________
Potrebno:
- 2 luka
- 1-2 tikvice
- 2 paprike
- 5-6 paradajza (ako nemate možete upotrijebiti konzerviranu rajčicu)
- vegeta, sol, papar
Priprema:
- Sve povrće sitno nasjeckati. Paradajzu oguliti kožicu pa ga tek onda usitniti.
- Na malo ulja pržiti zajedno luk i papriku, dodati nakon nekoliko minuta i tikvice pa pržiti 15-tak min. Dodati tada i paradajz, začiniti po ukusu pa uz povremeno miješanje pirjati dok se sve povrće lijepo ne poveže i lagano raskaša. (cca 15-20 min)
- Ako vam se umak učini prerijedak slobodno dodajte žlicu dvije brašna razmućenog sa malo vode kako bi se umak zgusnuo.
- Poslužite uz tjesteninu po želji.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar